Akcija!
 44,00 119,00

KETTLEBELL PRO COMPETITION

je idealen športni pripomoček za tiste športne navdušence, ki se profesionalno ukvarjajo z dvigovanjem kettlebell uteži.

 

Počisti

Šifra Ni na voljo Kategorija

Opis

Kettlebell vadba se od vadbe z navadnimi utežnimi ročkami razlikuje v načinu treninga, saj pri vadbi s kettlebellom deluje celo telo.
Zaradi ročaja, ki ga ima ketlebel, ga lahko mečemo, nihamo, potiskamo, dvigamo. Med vadbo se težišče telesa spreminja, zato so telesne mišice prisiljene v delovanje in ponovno vzpostavitev ravnotežja.
Kettlebell PRO COMPETITION uteži so optimizirane za Kettlebell Lifting tekmovanja na najvišji ravni.

Kettlebell – »ruski zvonec« je pripomoček, ki je narejen iz litega železa, katera izgleda kot krogla z držalom. Kettlebell so poimenoveli tudi kot utežni zvonec. Uporabljali so ga kot kondicijski in fizični pripomoček že v ruski vojski, zato so ga določeni poimenovali tudi kot ruski zvonec. V zadnjem času vse več ljudi uporablja Kettlebell zaradi rezultatov, ki jih prikazuje uporaba z njim. Uporablja se pri vseh športih pri kondicijski pripravi posameznikov, uporabljajo pa ga tudi rekreativci kateri želijo izboljšati funkcionalne sposobnosti, svojo moč in izgled.

Prednosti treninga s Kettlebell-om:
– podlakti so bolj obremenjene zaradi oblike ročaja in načina uporabe,
– dober vpliv na izboljšanje koordinacije,
– izboljšanje eksplozivne moči,
– izboljšanje vzdržljivosti,
– dober transfer za športno izvedbo,
– zelo zanimiv za uporabnike, posebno za rekreativce.

Dodatne informacije
Teža

8kg, 12kg, 16kg, 20kg, 24kg, 28kg, 32kg