70,00

Meritev navora

◾   Enostavna in natančna meritev navorov/moči posameznih mišičnih skupin pod različnimi koti.
◾   Razmerje med posameznimi mišičnimi skupinami oziroma mišicami.
◾   Izdelava programa vadbe na podlagi objektivnih rezultatov meritev.
◾   Možnost napovedovanja morebitnih poškodb sklepov na podlagi dobljenih rezultatov.
◾   Meritve so primerne in uporabne tako za vrhunske športnike kot rekreativce.

Ni na zalogi


Kategorija

Opis

Mišična jakost je pomemben dejavnik športne uspešnosti. Mišična jakost upogibalk in iztegovalk (ekstenzorjev) kolena pomembno vpliva na dinamično stabilizacijo kolena pri večini športnih aktivnosti. Za ocenjevanje in spremljanje mišične jakosti se v svetu najpogosteje uporabljajo izometrične meritve.

Z izometričnimi meritvami merimo mišično jakost in vzdržljivost ter primerjamo mišična razmerja. Razmerje med iztegovalkami in upogibalkami kolena ter razmerje med levo in desno nogo. Na podlagi teh meritev dobimo rezultate, kot so maksimalni navor, ki ga lahko mišica proizvede in čas do maksimalnega navora. Naprava izračuna tudi, ali je mišična moč glede na telesno težo zadostna, pove podatek o deficitih za levo in desno nogo ter razmerje med agonisti in antagonisti. Na ta način ugotavljamo, ali obstaja potencial za poškodbe, in na podlagi tega načrtujemo vadbo za ureditev asimetrij – na primer z vajami za moč, aktivacijo in stabilizacijo.”

Dodatne informacije
Meritev

Iztegovalke kolena + razmerje L:D noga – 2 kota, Upogibalke kolena + razmerje L:D noga – 2 kota, Iztegovalke in upogibalke kolena + razmerje L:D noga, iztegovalke gležnja, Mišice zgornje okončine (biceps + triceps brachii)