74,90

Tobiar – vibracijski pripomoček za odpravljanje bolečin v zapestju

Ni na zalogi


Kategorija

Opis

Tobiar je naprava, namenjena preventivni uporabi, preprečevanju razvoja poškodb zaradi ponavljajočih se gibov. Je produkt, ki združuje ergonomsko obliko podlage za miško s prenosnim masažnim pripomočkom, ki ga enostavno napolnite z mikro USB kablom.

Glavne prednosti Tobiar-ja:

 • Lajša bolečine in preprečuje, da bi do njih sploh prišlo
 • Lahko ga uporabljate za masažo vratu, ramen in rok
 • Izdelan iz naravnega materiala
 • Je ergonomsko oblikovan
 • Je majhen, priročen
 • Enostaven za uporabo
 • Polnite ga s pomočjo USB priključka (priložen)

Patentirano zaščitena inovacija Tobiar je bila trikrat nagrajena s strani Mednarodne organizacije za intelektualno lastnino.

Kako deluje vibracijska terapija Tobiar?

Znano je, da je bolečina posledica porušenega ravnotežja. Pojavijo se blokade in z njimi upočasnjena vibracija celic in telesa. Upočasnjene vibracije predstavljajo vzrok za različne bolezni.

Tobiar deluje z lokalno vibro terapijo – tehnika, ki deluje s pomočjo vibracijskih dražljajev za določeno mišico ali drug poškodovani del telesa.

Lokalna vibracijska terapija Tobiar deluje:

 • protibolečinsko
 • pospešuje cirkulacijo krvi in
 • pospešuje metabolizem,
 • sprošča in stimulira mišično tkivo
 • povečuje prevodnost živcev
 • regeneracija celic

Masažna naprava Tobiar je tako primerna za zdrave, kot tudi tiste, ki trpite za bolečinami, ker omogoča optimalno vibracijo celic.

Dodatna ugodnost, ki jo predstavlja masažna naprava Tobiar je ergonomska oblika naprave. To pomeni, da naprava vašim rokam omogoča optimalno oporo med samim delom z računalnikom. S tem masažna naprava Tobiar deluje preventivno.

Raziskave, ki potrjujejo delovanje

Dosedanje raziskave so pokazale zmerne dokaze za povezavo med trajanjem uporabe računalniške miške in pojavnostjo simptomov sindroma zapestnega prehoda. Potrdile so bile tudi odvisnost možnosti nastanka in oblike obolenja od tega, koliko časa delamo z računalniško miško. Ugotovitve podpirajo patofiziološki mehanizem (bolezni in patološki procesi pri človeku na temelju motenih fizioloških in biokemičnih dogajanj v telesu). Slednji temelji na prekomerni uporabi mišic med uporabo računalnika.

Številne raziskave so potrdile ugoden vpliv vibracij na kostno-mišična obolenja.

Ena takšnih raziskav je nedavna raziskava Fakultete za medicino in Instituta za fiziologijo, Univerze v Ljubljani. Raziskava je potekala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer so se izvajale meritve mikrocirkulatornih parametrov (laser doplerski pretok krvi v mikrocirkulaciji, temperatura kože, oksigenacija tkiva, arterijski tlak, hitrost potovanja živčnega impulza po motoričnem živcu). Cilj raziskave je bil ugotoviti, kako elektro masažer, s pomočjo vibracij vpliva na kardiovaskularni sistem, določiti kazalce ergonomskega stresa zaradi prisilne drže roke pri uporabi računalniške miške ter sestaviti protokol preprostih fizioloških meritev, s katerimi bi te kazalce objektivno ovrednotili, pripravili fizioterapevtske teste gibljivosti zapestja in oblikovali ankete o prisotnosti in spoprijemanju s težavami zaradi uporabe računalniške miške na delovnem mestu. Meritve fizioloških parametrov, fizioterapevtsko obravnavo in anketiranje so izvedli pred in po enomesečni redni uporabi elektro masažerja pri tistih, ki niso imeli sindroma karpalnega kanala in tistimi, ki so imeli sindrom karpalnega kanala. Uporabljali so metode za lasersko merjenje pretoka krvi, za merjenje kožne temperature, za merjenje prekokožne oksigenacije ter elektromiografijo za merjenje hitrosti potovanja živčnega impulza skozi karpalni kanal.

Cilji projekta so bili povezani predvsem z ugotavljanjem spremembe fizioloških kazalnikov sindroma karpalnega kanala pri tistih, ki so izpostavljeni kronični prisilni drži roke in tistimi, ki teh bolečin nimajo ter na podlagi teh ugotovitev pripraviti priporočila za tiste, ki več ur dnevno uporabljajo računalniško miško. Rezultati so pokazali, da delo vezano na dolgotrajno uporabo računalniško miško pri delavcih v nekaj letih povzroča opazne in moteče težave v zapestju. Le-te vplivajo na učinkovitost in natančnost dela, delavci se spopadajo z bolečino in zaradi tega delo doživljajo kot stresno. Rezultati raziskave kažejo tudi, da se z uporabo elektro masažerja Tobiar že po enem mesecu izboljša oksigenacija prstov na delovni in na kontralateralni roki, živčni impulz se hitreje prevaja po motorični veji n. medianusa. Prav tako so meritve pokazale, da se obseg giba v zapestju pri redni uporabi elektro masažerja kot je npr- Tobiar izboljša, bolečine pa se zmanjšajo, delo se izkaže za bolj učinkovito in manj stresno.