Bike Fitting

Opis

Bike fitting oziroma pravilno pozicioniranje kolesarja na kolesu izvajamo na lastnem sistemu OLOK bike, ki je popolnoma avtomatizirano.

Pravilna pozicija na kolesu je pomembna predvsem zaradi treh vidikov:

 • preventiva pred nastankom poškodb oziroma odprava bolečin (rekreativni športniki),
 • optimiziranje položaja kolesarja, s ciljem da se doseže višja hitrost in optimalna funkcija obremenjenih mišičnih skupin (profesionalni kolesarji),
 • lažja izbira primernega kolesa za stranko (individualni pristop).

Meritve

Izvedba meritve pravilne pozicije kolesarja poteka tako, da najprej opravimo pregled stranke kamor spada izmera gibljivosti najpomembnejših mišičnih skupin, meritev moči izbranih mišičnih skupin (opcijsko), na podlagi katerih dobimo tudi razmerja med želenimi mišičnimi skupinami.

Sledi izvedba bike fittinga kjer upoštevamo predhodno pridobljene podatke. Kolesar se najprej ogreje, sledi izvedba meritve, ki traja 20 sekund. Pridobljene podatke analiziramo ter se pred ponovno meritvijo pogovorimo s stranko glede njenega počutja na kolesu (morebitne bolečine ali drugi moteči dejavniki).

Nadaljnje opravimo ponovno meritev, pri kateri dosežemo optimalni položaj kolesarja. Ko to dosežemo, merjenec kolesari na teh nastavitvah v realnih razmerah 1-2 meseca. Po poskusnem obdobju opravimo ponovno meritev s katero odpravimo morebitne preostale napake v poziciji na kolesu.


Bike fitting lahko izvedemo za naslednje vrste koles:

 • cestno kolo,
 • kolo za kronometer,
 • triatlon kolo,
 • gorsko kolo.

Naročite se na bike fitting. Z veseljem vas pričakujemo v naših prostorih.

Cena meritve: po dogovoru

NAROČI SE

Naročanje in dodatne informacije

Pišite nam za dogovor termina ali dodatne informacije, ki bi jih potrebovali pred odločitvijo.

  Vaše ime

  Vaš e-mail naslov (obvezno)

  Telefon

  Sporočilo

  Z vami bomo stopili v stik takoj, ko bo mogoče.

  Oglejte si še ostale storitve in individualne treninge, ki jih ponujamo za boljše rezultate v športu in pri rehabilitaciji.