Splošni pogoji


Vsebine, ki so dostopne uporabnikom spletne strani www.olok.eu so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje PBM3 d.o.o. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja PBM3 d.o.o. uporabnikom spletne strani www.olok.eu ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Vse informacije, objavljene na tej spletni strani, so splošne informativne narave in ne predstavljajo pravnega nasveta ali kakršnekoli druge storitve. V podjetju PBM3 d.o.o. se bomo trudili, da bodo vsi podatki in informacije, objavljeni na spletni strani www.olok.eu točni in ažurni, vendar ne odgovarjamo za morebitne napake pri delovanju spletne strani ali za zamudo pri ažuriranju informacij.

Splošni pogoji poslovanja spletnih strani www.olok.eu so usklajeni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Identiteta ponudnika
S spletno stranjo olok.eu upravlja podjetje PBM3 d.o.o. (v nadaljevanju: ‘ponudnik’). Podjetje je vpisano v register AJPES (Poslovni register Slovenije) in DURS, podjetje PBM3 d.o.o. ni zavezanec za DDV. Več potrebnih informacij o ponudniku najdete pod rubriko kontakt.

Bistvene značilnosti blaga
So opisane pri vsakem konkretnem izdelku v spletni trgovini.

Dostopnost izdelkov
Vsak izdelek, ki je v ponudbi v naši spletni trgovini in je na zalogi, bo odposlan/odpremljen v razumnem roku (v največ treh delovnih dneh, v večini primerov še prej). V primeru višje sile pa bomo kupca o predvidoma daljšem roku pravočasno obvestili po e-pošti.

Cene
Cene izdelkov v spletni trgovini so označene v evrih (EUR) in vsebujejo 22% DDV. Vse cene naših izdelkov so jasno in nedvoumno prikazane – razvidno je, kaj je cena izdelka in kaj strošek dostave/poštnine. Strošek poštnine velja za državo Slovenijo. V primeru, da izdelek naročate za dostavo v drugi državi, vas bomo o strošku poštnine naknadno obvestili.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji.

Način plačila
Kupec lahko izbira med dvema načinoma plačila:

 • z nakazilom na račun podjetja PBM3 d.o.o. (SI56 6100 0000 7143 330 -DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
 • s plačilom preko PayPal-a računa

– kupec izvede plačilo po povzetku naročila v elektronski pošti

Kupcu bomo izdali račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjeno na sedežu podjetja PBM3 d.o.o. Kupec lahko zahteva ponovni izpis pogodbe tako, da zaprosi zanj na naslov: info@olok.eu. Kupcu bomo pogodbo (naročilo, račun) ponovno poslali na želen naslov (e-naslov ali klasični poštni naslov).

Postopek nakupa

1. Naročilo izdelka/izdelkov

 • Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden.
 • Če izbrani izdelek kupcu ne ustreza, ga iz košarice lahko odstrani s klikom na gumb »odstrani«.
 • Če želi kupec z nakupom nadaljevati (kupiti želi še druge izdelke), klikne na »nadaljuj z nakupom«.
 • Ko kupec izbere vse želene izdelke, v obrazec pod košarico vnese zahtevane podatke.
 • Ko kupec potrdi naročilo (klik na gumb »naroči«), sprememba naročila prek spletne strani več ni možna.

2. Naročilo v obdelavi

 • Po oddaji naročila kupec prejme e-obvestilo, da je njegovo naročilo sprejeto in v obdelavi.
 • Morebitne spremembe ali preklic naročila lahko kupec opravi v roku 3 (treh) ur od potrditve naročila na spletu in sicer na e-naslovu: info@olok.eu.

3. Pošiljanje izdelka: ponudnik v dogovorjenem roku in na dogovorjen način kupcu odpošlje blago.

4. Kupec (na dogovorjen način) blago prevzame.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo opravljenih plačil
Kupec ima pravico, da v štirinajstih dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov info@olok.eu sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec. Če potrošnik morda artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe žal več ni možen. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini).

V tem primeru bomo, če bo kupec tako želel in bo to mogoče, artikel zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar na kupčev TRR. Pošiljki mora kupec priložiti kopijo računa, natančen opis poškodbe oz. napake na artiklu. PBM3 d.o.o. si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ugotovimo, da je neuporabnost artikla oz. poškodba posledica kupčevega nepravilnega ravnanja,
 • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži ter,
 • če je blago poslano na naš naslov z odkupnino,
 • če se kupec ne drži predvidenih rokov za odstop in/ali vračilo izdelka.

Dostava
Naročeno blago bomo pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk oddali v roku treh delovnih dni. Če to zaradi posebnih okoliščin ne bo mogoče, bomo o tem kupca obvestili in se dogovorili drugače.

Za našo spletno trgovino dostavo izdelkov opravlja CITY EXPRESS, ki dostavlja pakete v dopoldanskem času. Priporočljivo je, da zato vnesete naslov dostave na katerem se takrat nahajate. Ni nujno, priporočamo pa, da ob naročilu zapišete tudi svojo telefonsko številko, saj ta podatek nemalokrat zagotovi hitrejšo dostavo, ker vas lahko kurir pred dostavo kontaktira.

Strošek dostave je enoten, in sicer 3,8 EUR, razen za pošiljke, težje od 2 kg. V tem primeru znaša strošek pošiljanja 4,50 eur. Naročila v vrednosti 100 eur ali več bomo odposlali brez stroškov pošiljanja.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov
Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim.

Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Komunikacija
S kupcem/uporabnikom bomo v stiku prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu uporabnik izrecno nasprotoval.

Odveza odgovornosti
Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da teh podatkov na spletnih straneh ne uspemo popraviti dovolj hitro. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, mora kupec/uporabnik vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico, da pogoje poslovanja spremenimo kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori
Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po svojih najboljših močeh trudimo izpolniti pričakovanja kupcev.

Če pa bi navkljub temu prišlo do pritožb, reklamacij, prosimo, da jih kupec pisno posreduje na e-naslov info@olok.eu. Vse morebitne reklamacije (in spore) si bomo prizadevali rešiti sporazumno, postopek obravnave pritožbe pa je zaupen.

Prijava na e-novice
S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede pisno in ga pošlje na naslov PBM3 d.o.o., Tovarniška cesta 3B, 5270 Ajdovščina ali pisno preko elektronskega naslova info@olok.eu ali izpolni kontaktni obrazec.

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih in posebnih ponudbah, koristnih nasvetih ter o dogodkih na katerih bomo prisotni oziroma izobraževanjih, ki jih bomo organizirali.

 

Hvala za zaupanje, prepričani smo, da ga bomo upravičili.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Ajdovščina, 29.12.2016

PBM3 d.o.o.