Zamar Therapy ZT CUBE

Popolna rešitev za športne in rehabilitacijske centre: brez ledu, nastavljiva temperatura
Hladilno/grelna terapija: 0°C / +40°C

Kategorija

Opis

Tehnični podatki

– aplikacija: hladilno/grelna terapija
– temperaturni razpon: 0°C / +40°C
– zaslon: na dotik 7″ TFT
– manšete: do dve simultano
– prenosna: da
– dimenzije: L x W x H: 325 x 375 x 330
– teža: 16,5 kg

Prenosna enota s praktičnim ročajem ter torba s kolesci za enostavno prenašanje, možnost dokupa transportnega vozička s policami. Popolna rešitev za športne in rehabilitacijske centre.

Specifikacije

– hladilna terapija: 0° C / grelna +40°C
– možnost hkratne uporabe dveh manšet
– 7″ kontrolna enota z zaslonom na dotik
– nastavljiv čas, temperatura in pritisk
– hladilna tekočina ne vsebuje strupenih snovi
– alarm pri nastavitvi časa in temperature

Dinamično upravljanje temperature

Prednosti ZAMAR terapije

Zamar terapija znatno skrajša čas okrevanja po poškodbi ali operaciji. Zamar terapija je preprosta in neinvazivna, neagresivna terapevtska metoda.

Krioterapija je v akutni fazi travme, kot je prikazano z uporabo R.I.C.E. protokolov, bistvenega pomena. Termo-krio-kinetika – kombinacija toplega in hladnega v podakutni fazi omogoča hitrejše zmanjšanje edema in povečanje prožnosti.

Ciljna obravnava: vsak del telesa je natančno tretiran s pomočjo anatomskih manšet.

Stalna temperatura – temperaturo lahko nastavite od 0° C do + 40 ° C z izmeničnimi hladnimi in toplimi cikli. Funkcija kompresije/masaže – nastavitev notranjega tlaka v termo manšeti in limfna masaža na tretirajočem delu. Možnost programiranja ciklov – zahvaljujoč zaslonu na dotik je mogoče hitro izbrati prednastavljene cikle za različne tretmaje in ustvariti svoje lastne protokole, tudi z uporabo USB.

Krajši čas regeneracije vse do 60%

Izraz “krioterapija” se pogosto razume kot uporaba hladu za namene zdravljenja: pravzaprav je hlad zaradi svojih analgetičnih in protivnetnih lastnosti  zmožen anestezirati bolečo mišico ali sklep za določen čas.

Uporaba krioterapije po poškodbi zmanjšuje posledice, ki so posledica vnetja ali raztrganine mišičnih vlaken, zlasti pri akutnih poškodbah mišično-skeletnega sistema. Biološke spremembe, ki jih spodbuja krioterapija vodijo do terapevtskih učinkov:

– Antiflogistični učinek: celični metabolizem se upočasni in s tem se zmanjšata proizvodnja in sproščanje vnetnih kemičnih mediatorjev.
– Antieedematozni učinek: krioterapija je splošno znana za zdravljenje edemov, zlasti po poškodbah. Ta antieedematozni učinek je povezan z antiflogističnim delovanjem in vazokonstrikcijo, ki zmanjšuje ekstravazacijo krvi v tkivih.
– Antalgični učinek: zaznavanje bolečine se zmanjša, ker hlad ovira živčne končiče, upočasni živčno prevodnost algogenih impulzov in omeji lokalne vnetne pojave.
– Mišični relaksantni učinek: krioterapija, zmanjšuje mišični tonus in spastičnost. Za dosego teh rezultatov morajo biti seje krioterapije dovolj dolge; V nasprotnem primeru, ko so aplikacije prekratke, delujejo na nociceptorje, ki povzročajo refleksno varovanje mišic.

Toplota povečuje elastičnost tkiva. Ta rezultat je jasno viden na sklepnih kapsulah, kitah in mišicah v strukturah, kjer je močna prisotnost kolagenskih vlaken. Znano je tudi, da je toplota sposobna katalizirati vse biokemijske reakcije telesa in znatno povečati količino kisika in hranilnih snovi v tkivih. Zdravljenje se uporablja v različnih situacijah, ob upoštevanju, da je bilo uporabljeno za poškodbe, ko se akutna faza konča.

Uporaba toplote je koristna v primeru edemov, ki jih povzroči venski ali limfni statis. Ta vrsta zdravljenja je tako primerna za izboljšanje in pospešitev celjenja tkiv v primerih kontuzije mišic, tetiv in ligamentov, bursitisa, raztrganin. Uporaba toplote omogoča tudi zmanjšanje krčev, ki jih povzroča mišična utrujenost, saj se pomaga znebiti mlečne kisline, ki se nabira v mišici.

Učinki termoterapije

– Hemodinamični učinek: toplota poveča pretok krvi, kar pomaga odstraniti odpadke, ki se nabirajo v tkivih, s čimer se poveča oksigenacija in boljši vnos hranil.
– Presnovni učinek: zaradi toplote so biokemične reakcije telesa hitrejše
– Analgetični in sproščujoči učinek na mišice: toplota zmanjša aktivnost kroničnih perifernih receptorjev za bolečino
– Povečanje viskoelastičnih lastnosti tkiva: toplota poveča elastičnost tkiva

Želite dodatne informacije o artiklu? Kontaktirajte nas ali pokličite in v najkrajšem času vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.